Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Ηρακλής & Λερναία Ύδρα Σάββατο 13 Μαΐου 2017
Το Σάββατο,που περιμέναμε με μεγάλη αγωνία, ήρθε!!!
 Η βραδιά άνοιξε με τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του αγαπημένου μας «Αντιθεσαίου», Σπύρου Τσατίρη.

 Κατόπιν στη σκηνή ανέβηκε ο Ηρακλής & η Λερναία Ύδρα… καλύτεροι από ποτέ!!!!

 Με το πρώτο κιόλας τραγούδι δόθηκε το σύνθημα…το μυαλό και η καρδιά μας να ταξιδέψουν μακριά σαν «Άνεμος» και να πετάξουν σε «Άλλους κόσμους» ανθρώπινους, μελωδικούς, αισιόδοξους!

 Ο ήχος τους στιβαρός και γεμάτος, εναρμονισμένος απίθανα με Progressive, Ethnic και Jazz στοιχεία, μας παρέσυρε σαν χιονοστιβάδα στα μουσικά μονοπάτια και στις δαιδαλώδεις υπέροχες πολυρρυθμίες των διαχρονικών συνθέσεων του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη, πλεγμένων με ελληνικό ποιητικό στίχο, αναφερόμενος σε κοινωνικά, οικολογικά και ανθρώπινα ζητήματα.

 Η κιθάρα του γλυκιά, ουσιαστική,  αριστοτεχνική,αλλά και μ’ ένα καταγγελτικό δυναμισμό, σχεδόν εφηβικό γέμιζε το χώρο και ισορροπούσε άψογα και υποδειγματικά δίπλα στην παρουσία των πλήκτρων, του σαξόφωνου ή του φλάουτου του δεξιοτέχνη Νικόλα Νικολόπουλου.

 Του μουσικού εκείνου, που κεντά με μαεστρία την κάθε νότα και συγκινεί βαθύτατα κάθε φορά με το μουσικό του άρτιο αποτέλεσμα! Οι απίθανοι αυτοσχεδιασμοί του και τα εξαιρετικά μουσικά του μέρη έδιναν αναμφισβήτητα την αίσθηση, ότι ήταν το τέλειο πάντρεμα,ότι ήταν σαν να έπαιζε από χρόνια πριν σ΄αυτήν την μπάντα!

 Η Ειρήνη Τριανταφυλλίδη, ήταν κι αυτή εξαιρετική στο λαούτο και στη φυσαρμόνικα, με την εύθραυστη και ονειρική φωνή της βγαλμένη λες μεσ’ απ’ τα παραμύθια.

 Οι στυλοβάτες του συγκροτήματος, ο ακούραστος Βαγγέλης Ευσταθίου και ο εκπληκτικός Μιχάλης Νικολαΐδης στο μπάσο, επάξια έγιναν αποδέκτες μεγάλων επευφημιών από το κοινό. Ένα συγκλονιστικό rhythm section, που εξαιτίας της πολύχρονης συνεργασίας του έχει πετύχει την απόλυτη επικοινωνία και τον απίστευτο συγχρονισμό.

 Η συναυλία που δόθηκε απ’ τον Ηρακλή & Λερναία Ύδρα, ήταν η καλύτερη μακράν…κατά την ταπεινή μας άποψη!!

 Η ζωντανή ελληνική μουσική ιστορία έχει βρει χώρο…ή πιο σωστά το «σπίτι» της για ν’ανθίσει και να εκφραστεί ξανά!

 Σας ευχαριστούμε πολύ Ηρακλή & Λερναία Ύδρα!!!Άλμπουμ     Ι       ΙΙ