Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Harps & Strings live, 19 Ιανουαρίου 2019


Ήταν μια πολύ σπουδαία βραδιά στο χώρο της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ!!!
 Μια συναυλία πολύ υψηλής ποιότητας!!!!

 Μουσικοί που όχι μόνο χαίρεσαι να τους ακούς αλλά και να τους βλέπεις στη σκηνή...., μουσικοί που έχουν βαθιά γνώση του είδους της μουσικής που υπηρετούν και το υποστηρίζουν με πάθος και συνέπεια. Οι Harps & Strings με έναν ήχο πιστά συσχετισμένο με το ακουστικό κλίμα του ρεπερτορίου τους, δημιούργησαν την ατμόσφαιρα της περιόδου των Sonny Boy Williamson,Little Walter,Blind Blake...και μας παρέσυραν με ευκολία σ' αυτά τα μουσικά μονοπάτια.

 Ο Νίκος Σκιαδόπουλος και ο Χρήστος Πολύδωρος ανέδειξαν σε κύριο πρωταγωνιστή, τη φυσαρμόνικα, η οποία δεν συνόδευε,δεν παρενέβαινε συμπληρωματικά, αλλά γινόταν το κέντρο του θαυμασμού και του μουσικού γίγνεσθαι της στιγμής. Ένα τόσο "ταπεινό" όργανο....στα χέρια τους
απέκτησε ανεκτίμητη αξία, απίστευτες δυνατότητες και γέμισε την ψυχή και το μυαλό μας με ηχοχρώματα μοναδικής ευαισθησίας και δυναμικής.

 Η κιθάρα στα χέρια του Μελέτη Πόγκα κεντούσε με εκπληκτική δεξιότητα και η φωνή του γλυκιά και κρυστάλλινη σε ταξίδευε πίσω στα μουσικά λημέρια των μαύρων μουσικών της blues. Στυλοβάτης του ρυθμού και απόλυτος μετρονόμος, ο Θανάσης Γκιουλέας με το κοντραμπάσο του, στήριζε και χρωμάτιζε μαγικά κάθε φορά τις ανάγκες των κομματιών. Φωνές γάργαρες, εκφραστικές.

 Μια μπάντα απίστευτη, μια συναυλία πολύ ξεχωριστή και μοναδικής ομορφιάς, που όποιος την απόλαυσε και την βίωσε.......στάθηκε πολύ τυχερός!!!